Tätä sivua on nyt luettu yhteensä

perjantai 14. lokakuuta 2016

Kuvaajan Kuvia: Timo Happonen

Puistobluesblogi palaa hieman pitkäksi venyneeltä kesätauoltaan sopivasti diggareiden tulevaisuusseminaariin. Upeita kuvia meille tällä kertaa tarjoilee pitkäaikainen diggariaktiivi Timo Happonen.
Kuvaajan kuvia on Puistobluesorganisaation hatunnosto festivaalin kuvaajille. Tänäkin vuonna festivaaleja oli kuvaamassa erittäin lahjakkaita kuvaajia. Pyysimme kuvaajia valitsemaan omista kuvistaan jollain tavalla ne parhaat, koskettavimmat tai erikoisimmat otokset ja kertomaan fiiliksistä niiden takaa.


Lazy Moose



Kuva on otettu keskiviikon talkoolaisklubilta Blackpoolista, jossa esiintymässä olivat Ina Forsman ja Lazy Moose. Bluesviikko oli tänä vuonna poikkeuksellisesti duuniviikko, joten kuvissa ei oikeastaan ole sen suurempaa suunnitelmaa. Kuva on aina kohteen ja taustan muodostama kokonaisuus. Tämä kuva on skarppi ja tausta on suunnilleen kohdallaan. Blackpoolin jänikset eivät kummittele kuvan taustalla.
Kalusto: Nikon D600 & Nikor 85 mm/f1.8 

Mimmeillä hyvä meininki

Torstaina olin Vanhankylänniemessä Uudessa Vanhiksessa Business Blues -tapahtumassa. Lavalla oli Million Dollar Tones, erinomainen ryhmä ja meininki. Mimmit oli siinä oviaukossa, jonkin matkaa lavalta ja vetivät hyvällä meiningillä sormiennapsuttelua ja sellaista. Kuva oli otettava ihan hetkessä. Tuollaisissa tilanteissa yli viiden sekunnin tähätily ja kuva menee poseeraamiseksi.
Kalusto: Nikon D600 & Nikor 85 mm/f1.8 

Ninnistä ei saa huonoja kuvia

Ninni Poijärvi lavalla Hoedownin keikalla torstaina Blackpoolissa. En ole koskaan ottanut Ninnistä huonoja kuvia. Jos on kamera mukana ja Ninni lavalla, eikä saa hyvää kuvaa, niin syyllistä voi etsiä vessan peilistä. Kuva on teknisesti toimiva, juuri sopivasti vähän perseellään, joka tuo siihen sopivasti rosoa. Kuva ei ole rokkenroll jos siinä ei ole yhtään rosoa.
Kalusto: Nikon D600 & Nikor 85 mm/f1.8 

Hauskoja äijiä

Lauantain pääkonsertissa, Hämpton Dixieband. Kävin aina vähän väliä katselemassa mitä Hämptonit puuhailee, koska tiesin että tilannekomiikkaa on luvassa. Ja sitähän tuli. Tässä kuvassa sattui myös olosuhteet kohdalleen, valo tulee oikealta puolelta. Jengihän reagoi Hämptoneihin aina samalla tavalla: Ensin kikatuttaa kovasti ja sitten jo kaivetaan kameroita esille. Jätkien keikoilla on aina hyvä meininki, hauskoja äijiä.
Kalusto: Sony DSC-RX100 IV (pokkari)

Timo Happonen
Timo on 56-vuotias ja on ollut vapaaehtoisena Puistobluesissa yli 30 vuotta. Valokuvaajana hän on toiminut vakavammin vajaa neljä vuotta ja omien sanojensa mukaan "oppinut juuri käyttämään kameraa ja oppinut hahmittamaan mitä kaikkea kameralla voi tehdä". Kaikki lähti siitä, ettei klubeille meinannut saada oikein ketään kuvaamaan, jolloin oli itse tartuttava kameraan. Timo kuvaa paljon nimenomaan keikkoja, mutta pyrkii koko ajan kääntämään painopisteen muuhun kuvaukseen. Toisaalta kyseessä on tietynlainen symbioosi, koska keikoille sisään päästäkseen innokkaan musiikkimiehen on helpointa kantaa kameraa mukana.