Tätä sivua on nyt luettu yhteensä

perjantai 17. maaliskuuta 2017

Haastattelussa Levymessujen puuhamies Jouni Hyytiäinen
Puistobluesia järjestävä Järvenpään Blues-Jazz Diggarit ry järjestää festivaalin lisäksi erilaisia musiikkitapahtumia. Näistä tapahtumista yksi perinteikkäimmistä ovat vuosittain Järvenpää -talolla järjestettävät Levymessut, jotka tänä vuonna järjetetään 26.3.2017 klo 11-16. Puistobluesblogi kävi tapaamassa tämän vuoden levymessujen puuhamiestä Jouni Hyytiäistä. Mistä levymessut saivat alkunsa? Mikä vetää vuodesta toiseen Järvenpää-talon täyteen väkeä? Mikä ihmeen Hifi-kirppis?

Levymessuilta voit myös ostaa oman Puistoblueslippusi erikoisen edulliseen levymessuhintaan! Tule tarkistamaan kuinka paljon säästät!

Myyntipaikkoja on vielä vähän jäljellä, varaa omasi NYT:
Jouni Hyytiäinen, 0400 423 714 /
jouni.hyytiainen(at)metso.com


Jouni Hyytiäinen "työpajassaan".

Jouni Hyytiäiselle tulee ensi vuonna täyteen 30 vuotta Järvenpäässä. Diggareille ja muille järvenpääläisille mies on varmasti tuttu yhdistyksen pitkäaikaisena aktiivijäsenenä. Diggareihin Jouni liittyi vuonna 1999, kun naapurin nurmikolla pitkätukkainen hippilauma maalaili Puistobluesin tienvarsijulisteita vanerilevylle Fleetwood Macin soidessa. "Porukan meininki oli niin hyvä, että rupesi kiinnostamaan mitä porukkaa tämä oikein on." Jouni on nyt toiminut diggareissa 22 vuotta ja vastaa levymessujen lisäksi kesän pääkonsertissa päälavan bändien koordinoinnista.

Levymessut järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1999, joten tapahtuma saavuttaa tänä vuonna täysi-ikäisyyden rajan. "Idean isä oli diggariyhdistyksen perustajajäsen Ari "Affe" Luoma. Muita puuhamiehiä ensimmäisissä levymessuissa olivat Immosen Martti, Jokisen Rauski, Hauta-ahon Jorkki ja Lankisen Heikki. Aika moni näistä on edelleen mukana järjestämässä levymessuja." Jouni muistelee.
Levymessuilla on tarjolla tuhansia levyjä ja kymmeniä myyjiä.
Kuva: Timo Happonen
Levymessut ovat olleet alusta alkaen musadiggareiden ja keräilijöiden kokoontuminen. "Bändejäkin on ollut aika monena vuonna, mutta pääroolissa on ollut alusta alkaen levyt ja harvinaisuuksien etsiminen. Levymessuilla on omanlaisensa tunnelma, kun musiikkidiggarit huuhtovat musiikillisia kultahippuja tuhansien levyjen joukosta." Jouni kertoo. "Viime vuosina kiinnostus messuihin on säilynyt vahvana, mutta musiikkiformaatti on muuttunut. Itsekin yllätyn vuosi toisensa jälkeen, kuinka voimakasta kiinnostus LP-levyihin on tänä päivänä. Samoin C-kaseteista on niiden harvinaisuuden takia tullut haluttuja tuotteita" Jouni kiteyttää messuilla viime vuosina tapahtuneita muutoksia.

Kultahippuja etsiessä kuluu tunti jos toinenkin.

Tänä vuonna Levymessujen uutuutena on Järvenpää-talon ala-aulassa järjestettävät Hifi -messut. "Ideana oli löytää jotain uutta messuille ja kehitimme idean Hifi-kirppiksestä, jonne porukat voivat tulla ostamaan, myymään ja ihmettelemään vanhoja ja uusia hifi-kamoja. Myymään voi tulla yksityiset, käytettyjen HIFI-laitteiden liikkeet, harrastajat tai käytännössä kuka tahansa." Jouni kertoo. "Myyntipaikkoja on vielä saatavilla, joten kannattaa toimia pian jos haluaa päästä kaupoille."

"Putket ovat mahtavan näköisiä, muotokieli on upeaa" Jouni sanoo.
Hifi-kirppiksellä voitaisiin hyvin myös nähdä Jounin itse rakentamia vahvistimia ja kaiuttimia, mutta taitaa olla melko epätodennäköistä. "Olen rakennellut ja korjaillut kaiuttimia ja putkivahvistimia harrastuksenani noin vuodesta 2010 alkaen. Muistan, kun sain ensimmäisen itse rakentamani vehkeen soimaan ja tajusin kuinka järjettömän yksinkertainen laite putkivahvistin on verrattuna transistorivehkeisiin. Rakenteluun jää koukkuun, mutta itse rakentamistani vehkeistä ei malta luopua," Jouni tuskailee. "Ystäville olen muutamia laitteita myynyt, mutta käytännössä rakentelu tapahtuu vain omaksi huviksi. Aika hyvin irroittautuu työstä rakennellessa. Pitää olla tosi skarppina, että johdot menee oikein. Kun 400 V tasavirtaa pyörii, se on laaki ja vainaa" Jouni miettii. "Ja onhan se putkivehkeen soundi ihan eri maailmasta, siinä on sellaista pyöreyttä ja pehmeyttä."

Levymessut ja HIFI-kirppis
Järvenpää-talolla 26.3.2017 klo 11-16, liput 3 euroa.
Myyntipaikkavaraukset:
Jouni Hyytiäinen, 0400 423 714 /
jouni.hyytiainen(at)metso.com

Teksti: Jaakko Latva-Pukkila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti