Tätä sivua on nyt luettu yhteensä

maanantai 26. kesäkuuta 2017

Vuosi 1998: Santana räjäytti pankin

Kaksi vuotta Lynyrd Skynyrdin jälkeen Järvenpään Blues-Jazz Diggarit näyttivät, että kyse ei ollut vain yksittäisestä sattumasta ja Vanhankylänniemeen kiinnitettiin jälleen loppuunmyynnin varmistavat esiintyjät. Pääkonsertin esiintyjälistassa oli vain yksi suomalainen ja kolme jenkkiartistia.


Puistobluesblogi on Järvenpään Blues-Jazz Diggareiden oma tiedotuskanava, joka pyrkii jatkamaan esimerkiksi Blazz -lehden perinteitä, tuoden esille festivaalin esiiintyjiä, henkilöitä ja historiaa. Tämä on kolmas osa festivaalin 40-vuotisen historian avainvuosia käsittelevästä blogisarjasta.
Toim. huom! Vuodesta on säästynyt merkittävän vähän valokuvamateriaalia, joten jos arkistoissasi on kuvia festareilta vuodelta 1998, postaa ne instaan tai faceen hastagilla #puistoblues1998. Sikäli kun profiilisi julkisuusasetukset mahdollistaa kuvien näkymisen, voit voittaa bluesaiheisen tuotepalkinnon.

Tämän vuoden festariliput Lippu.fi tai Tiketti alk. 68,50 euroa.


Kotimaista antia 21. Puistobluesin pääkonsertissa edusti comebackin tehnyt Markku ’Musti’ Mustosen ja Arno ’Nono’ Söderbergin Kapteeni Nemo. Muut yhtyeet saapuivat Järvenpäähän Yhdysvalloista. Helsingin Sanomien jutussa pääkonsertin jälkeen povattiin parikymppisestä texasilaisesta Kenny Wayne Shepherdistä bluestaivaan uutta tähteä, eikä arvio ollut lainkaan väärä, Kenny Wayne Shepherd on kerännyt lukuisia palkintoja ja ehdokkuuksia. Guitar World-lehti on kertaalleen sijoittanut hänet suosituimmaksi blues-artistiksi B.B. Kingin ja Eric Claptonin jälkeen.

Buddy Guy oli bluesdiggareiden unelmien täyttymys ja timantinkova showmies.
Buddy Guy oli esiintyjistä se, jota bluesentusiastit kenties eniten odottivat lavalle vuonna 1998. Mies oli soittanut Puistobluesissa edellisen kerran vuonna 1992. Buddy Guy teki sen, mitä häneltä odotettiin, toimitti hienon setin nautittavaa bluesia. Se, mistä vuosi 1998 parhaiten muistetaan on kuitenkin Santana. Kolme tuntia afrikkalais-latinalaisin maustein höystettyä bluesia auringon paahteessa ei jättänyt taatusti ketään kylmäksi. Esiintyjälista pääkonsertissa oli kenties aiempia vuosia lyhyempi, mutta konsertti ei totisesti ollut! 

Santana ja aurinkoinen Vanhankylänniemi on monelle se kaikkein rakkain Puistobluesmuisto.

Vuonna 1998 Järvenpään Blues-Jazz Diggareiden jäsenmäärä oli lähes 180 henkeä. Talkoolaisia Puistobluesia järjestämässä oli 450, miltei saman verran, kuin ensimmäisessä Puistobluesissa oli kuulijoita. Kuulijoita niemessä taasen oli vuonna 1998 niin paljon kuin sinne mahtui (n. 15 000).

Talkoolaisryhmää niemessä 1998.
Kesäisen päivän ja loistavan musiikin lisäksi yleisö sai nauttia lisäksi paikan päällä ostetuista virvokkeista, sillä Puistobluesiin oli saatu ensimmäinen ravintolateltta. 

Lava oli sen aikaissa mitoissa ennätyksellisen suuri. Oikealla on ensimmäistä kertaa niemessä nähty olutteltta.
Puhuipa Puistobluesista oikeastaan kenen kanssa tahansa, aiheeksi nousee aina jossakin vaiheessa keskustelua fiilis. Puistobluesin fiilis on jotain sellaista, joka syntyy yhdessä sydämellä tehden, ja joka välittyy myös yhteistyökumppaneille ja yleisöön. PB on kansainvälisesti tunnettu hyvänä festarijärjestäjänä ja bändit tulevat Järvenpäähän mielellään. Vuoden 1998 Puistoblues soljui myös hyvällä fiiliksellä ja hieman pääkonsertin jälkeen Diggareiden toimistoon saapuikin faksi, jossa kolmekymmentä vuotta bändien kanssa reissannut yhdysvaltalainen kiertuemanageri kehui olleensa parhaiten järjestetyillä festivaaleilla ikinä!

Vanhankylänniemi täyttyi iloisista festivaalikävijöistä.
Teksti: Liisa Latva-Pukkila

Puistoblues järjestetään 40. kertaa 28.6.-2.7.2017. Bluesviikon huipennus, pääkonsertti järjestetään perinteisesti Vanhankylänniemessä 1.7.2017. Juhlavuoden konsertin pääesiintyjänä legendaarinen Little Steven 14-henkisen Disciples of Soul -kokoonpanon kanssa.
Tämän vuoden festariliput Lippu.fi tai Tiketti alk. 68,50 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti