Tätä sivua on nyt luettu yhteensä

torstai 24. maaliskuuta 2016

Laurence Jones: Blues on tunne, ei musiikkigenre

On keskiviikkoilta ja Helsingin On The Rocksissa on soundcheck menossa. Laurence Jones on palannut viime kesän jälkeen Suomeen ja tällä kertaa hän tekee neljä keikkaa yhdessä suomalaisen kitaragurun Ben Granfeltin kanssa. Järvenpään ravintola Blackpooliissa hänet tullaan näkemään tulevana lauantaina 26.3.23-vuotias blueskitaristi-laulaja ehtii hetkeksi jutustelemaan, vaikka kurkku hänellä on kipeä ja ääni koetuksella. Hänestä on mukava olla takaisin Suomessa. Hän muistelee viime kesän esiintymistään Puistobluesissa lämmöllä.
– Mahtava festivaali ja ihmiset! Pääsin tapaamaan Robert Crayn, joka myös esiintyi tuolloin, Jones hehkuttaa.

Yli 200 keikkaa ympäri Eurooppaa viime vuonna tehnyt Jones pitää Suomesta, koska se on hänen mielestään aivan erilainen muihin maihin verrattuna. Keikkamatkat ovat hektisiä, joten aikaa uusissa paikoissa pyörimiseen on vähän. Reissut eivät ole mitään lomailua. Vapaapäivinä Jones pyrkii käyttämään tilaisuuden hyväksi kiertelemällä kaupungissa.
– Tykkään myös käydä vanhoissa kirkoissa, niissä on historiaa, Jones kertoo.

Jones on saanut vuoden nuoren artistin palkinnon vuosina 2014 ja 2015 kotimaansa Britannian Blues Awardseissa ja brittilehti Classic Rock on nimennyt hänet ”bluesrockin nuorimmaksi lahjakkuudeksi” ja ”bluesin tulevaisuudeksi”. Stratford-upon-Avonista kotoisin oleva nuori artisti sanoittaa ja säveltää kappaleensa itse. Useimmat niistä hän kirjoittaa ilmassa, lentokoneessa.  Ideat kappaleisiinsa hän ottaa jokapäiväisestä elämästä.
– Kun esiinnyn, minun on laulettava asioista, joilla on minulle merkitystä.Jones aloitti klassisella kitaralla soittamisen 8-vuotiaana. Innostus lähti isästä, joka vei poikaansa blues-iltoihin.
– Isälläni oli kitara ja muistan, kun olin lapsi hän soitti minulle usein House Of The Rising Sun –biisiä. Halusin aina soittaa sen paremmin kuin hän. Viime vuonna pääsin soittamaan kappaleen Royal Albert Halliin yhdessä The Animals –yhtyeen Eric Burdonin kanssa. Käännyin isäni puoleen ja kysyin: olenko nyt parempi?

Isällä on siis ollut suuri vaikutus Jonesin uravalintaan, mutta miksi hän valitsi juuri bluesin?
– Blues on tunne, ei genre. Blues pitää tuntea jotta sitä voi soittaa, hän kertoo.

Jonesin neljäs albumi, ”Take Me High”, ilmestyy elokuussa. Jones on innoissaan päästessään tekemään levyn Mike Vernonin kanssa. Legendaarinen tuottaja tunnetaan lukuisten suurnimien, kuten David Bowien ja Eric Claptonin levyjen tuottajana. Jones kysyi Vernonia tuottamaan levynsä jo kolme vuotta sitten, mutta silloin aika ei ollut oikea. Nyt se on.Vapaa-ajalla Jones tykkää hengailla kavereidensa kanssa, syödä ravintoloissa ja ajaa autollaan – lujaa. Kiertue-elämä – ja Jonesin omien sanojen mukaan, rock´n roll-elämä – sopii hänelle, eikä hän voisi kuvitella tekevänsä mitään muuta, vaikka välillä tien päällä ikävä kotia ja kavereita kohtaan iskeekin.
– Olen hyvin onnekas saadessani tehdä tätä, Jones kiteyttää.

Jones lähettää terveiset Blues Diggareille ja odottaa jo innolla lauantain Järvenpään keikkaa!
”It’s gonna be a great night of blues!”
Katso Jonesin videoterveiset:

Teksti: Moona Laakso
Liput 13,50 €, ennakko Tiketti.fi tai Blackpoolista.
Showtime klo 22:00
Paikka: Ravintola Blackpool, Sibeliuksenkatu 10, Järvenpää
www.blackpool.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti