Tätä sivua on nyt luettu yhteensä

tiistai 15. maaliskuuta 2016

Laurence Jones on täällä taas!

Viime kesän Puistobluesin pääkonsertin suurin yllättäjä Laurence Jones palaa takaisin Suomeen maaliskuussa pienelle kiertueelle suomalaisen kitaragurun Ben Granfeltin kanssa. Järvenpääläisiä hän tulee viihdyttämään ravintola Blackpooliin lauantaina 26.3.
Vuoden nuoren artistin palkinnon vuosina 2014 ja 2015 kotimaansa Britannian Blues Awardseissa saanutta laulajaa on verrattu mm. Robin Troweriin. Hänen on myös sanottu olevan Eric Claptonin ja Buddy Guyn yhdistelmä. Classic Rock brittilehti taas nimesi Jonesin "bluesrockin nuorimmaksi lahjakkuudeksi" ja "bluesin tulevaisuudeksi". Paljon hehkutusta saanut Jones on vasta 23-vuotias multitalentti, joka sekä säveltää että sanoittaa kappaleensa itse. Jones itse kertookin saaneensa vaikutteita Eric Claptonin lisäksi mm. Jimi Hendrixiltä, B.B. Kingiltä, Tony Mcpheeltä, Gary Moorelta ja Rory Gallagherilta.


Vuonna 2012 ilmestyi Jonesin debyyttilevy "Thunder In The Sky", joka sai Get ready to rock -lehdeltä täydet viisi tähteä. Kaksi vuotta myöhemmin ilmestynyt Temptation-niminen levy nostettiin sekin merkkiteoksi. Toisen levyn myötä sopimus Ruf Recordsille mahdollisti äänityksen legendaarisessa Dockside Studiossa Louisianassa, jossa mm. B.B. King on levyttänyt. Uusimmalla, "What’s It Gonna Be" -nimisellä levyllä basistina toimii Roger Inniss, rummuissa on Suomen vahvistus Miri Miettinen, koskettimissa Jools Grudgings ja Lewis Stephens. Taustalauluissa kuullaan SJ Mortimer sekä Dana Fuchs, joka vieraili vuonna 2014 Puistobluesissa. Viime vuonna Jones kiersi bändinsä kanssa ahkerasti Eurooppaa, tehden yli 200 keikkaa.


Jonesia on useasti lähestytty lupauksilla poptähteydestä, ja äkkiseltään hän ulkoisesti näyttäisikin sopivan poikabändin keulakuvaksi. Mutta Jones on menettänyt sydämensä bluesille ja haluaa pysyä valitsemallaan tiellä. Lauluissaan hän ei halua kertoa tyypillistä poika-tyttö ihmissuhdetarinaa, joita pop-laulut ovat täynnä, vaan haluaa kirjoittaa asioista, joihin ihmiset voivat samaistua.


Jones aloitti kitaransoiton 8-vuotiaana ja bluesiin hän hurahti 12-vuotiaana, kiitos isän, joka vei poikaansa blues-iltoihin. 18-vuotiaana, juuri kun Jones oli allekirjoittamassa ensimmäisen levytyssopimuksensa, hän sai ikäviä uutisia. Hänellä todettiin parantumaton Chronin tauti. Elinikäiseen suolistosairauteen ei ole parannusta, mutta Jones ei anna sairauden estää häntä soittamasta bluesia. Intoa puhkuvaa nuorta miestä ei toden totta pidättele mikään, ja neljäs albumi onkin parhaillaan tekeillä. Levyn tuottajana toimii Mike Vernon, joka tunnetaan lukuisten suurnimien, kuten David Bowien ja Eric Claptonin levyjen tuottajana.


Jones esiintyy ravintola Blackpoolissa lauantaina 26.3. yhdessä Ben Granfeltin kanssa. Kitaristi-laulaja tunnetaan mm. yhtyeistä Gringos Locos, Leningrad Cowboys, Wishbone Ash ja Los Bastardos Finlandeses. Nykyisin Granfelt keikkailee Ben Granfelt Bandin kanssa.

Teksti: Moona Laakso 

http://www.blackpool.fi/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti