Tätä sivua on nyt luettu yhteensä

lauantai 16. huhtikuuta 2016

Nikki Hill - Sweet little rock´n roller

“If Tina Turner and Little Richard had a daughter and raised her with the help of uncles James Brown and Chuck Berry, she’d be like Nikki Hill.”
Minneapolis Star Tribune


Vielä muutama vuosi sitten Nikki Hill oli klassista R&B:a diggaileva tarjoilija, jonka esiintymiskokemus koostui lähinnä lapsuuden kirkkokonserteista kuoron riveissä. Vuonna 2012 laulaja julkaisi nimeään kantavan, neljä kappaletta käsittävän EP:n Nikki Hill. 2013 julkaistun esikoisalbumin jälkeen Hillin suosion kasvu on ollut räjähdysmäistä, ja käytännössä katsoen laulaja yhtyeineen on ollut siitä lähtien kiertueella. Suomessakin Hill on ehtinyt jo käväistä, helmikuussa hänet nähtiin Kemin Pakkasukko Blueseissa sekä Tampereella konserttisalikeikalla. Tien päällä ollessaan Hillin on omien sanojensa mukaan helpointa kirjoittaa uutta musiikkia, kun arki ja oleminen ei ole kotona totutun kaltaista, aivot asettuvat hiukan eri tajuudelle ja asioita näkee ja kokee eri tavalla. Nikki Hillin uusin albumi, Heavy Hearts, Hard Fists julkaisiin 2015.

Lue myös blues-finland.comin hurmiollinen keikkaraportti Pakkasukkoblueseilta helmikuussa!Nikki Hill syntyi ja kasvoi North Carolinassa. Lapsena Nikki lauloi gospelia kirkkokuorossa. Ei siksi, että olisi erityisesti halunnut, vaan siksi, että se oli tapana. Vaikka kuorolaulu ei Hillin oma valinta ollutkaan, hän kertoo olevansa nykyisin kiitollinen siitä, että häntä siihen patistettiin. Paitsi laulutekniikkaa, kuorossa oppi myös esiintymistä. Hill kertoo, että jo lapsena häntä kiehtoi musiikin vaikutus yleisöön. Teini-iässä Nikki Hill viehtyi punkiin. Punk-henkisiä kavereita ei kuitenkaan samoilla kulmilla ollut mitenkään suurta joukkoa ja niinpä erilaiset marginaaliryhmät, kuten hevarit, hipit ja punkkarit löysivät samankaltaista erilaisuutta toisistaan. Alueen musiikillinen monipuolisuus myös kuuluu laulajan tuotannossa. Hill itse kuvailee itseään suureksi musiikinystäväksi mieluummin kuin minkään tietyn genren edustajaksi ja hänelle kaikenlaisen musiikin kuunteleminen on tapa oppia ja kehittyä.Hillin musiikissa on paljon vaikutteita 50-60-luvulta ja suuriksi esikuvikseen hän mainitsee mm. Chuck Berryn, Little Richardin ja Otis Reddingin.Hillin ensimmäinen albumi, Here's Nikki Hill on kansikuvaa myöten kunnianosoitus Little Richardille. Uudemman musiikin puolelta Hillin kestosuosikeiksi ovat nousseet mm. Amy Winehouse ja Nick Curran. Vahvoista naislaulajista, joihin Hill eittämättä itsekin kuuluu, hän mainitsee suosikeikseen Winehousen lisäksi myös mm. Missy Elliotin ja Lauryn Hillin.

"No. 9" by Nikki Hill and Matt Hill:


Nikki Hilliä on luonnehdittu esiintyjäksi, jota ei kerran nähtyään unohda. Tämä on hyvin helppo uskoa jo pelkän kuuntelun perusteella. Nikki Hillin musiikki sekä lohduttaa että innostaa. Siinä, missä ensimmäisen albumin viimeinen Hymn for Hard Luck tuudittaa lähes kehtolaulun tavoin luottamaan onnen kääntymiseen, pistää uusimman albumin kakkosraita Oh, My nousemaan sohvalta ja ottamaan muutaman itsevarmuutta tihkuvan tanssiaskeleen. Nikki Hill taitaa myös taitavan cover-biisien käytön. Hillin versio Texas Tornadosin kappaleesta Who Were You Thinking Of? on loistavaa kontrastin luomista tekstin ja musiikin välille. Vaikka vintage Hillin soundissa onkin vahvasti läsnä, on musiikissa silti jotakin todella tuoretta ja uutta. Ajatonta.

Teksti: Liisa Latva-Pukkila

Osta liput kesän parhaalle bluespiknikille lippu.fistä tai Tiketistä (62 euroa + toimituskulut). Tapahtumanumero R-kioskilla on 109683.

Nikki Hillin kotisivut
Nikki Hill facebookissa
Heavy Hearts, Hard Fists Spotifyssä

Puistoblues netissä
Puistoblues facebookissa
Puistoblues instagramissa
Puistoblues twitterissä

#puistoblues

Osta liput kesän parhaalle bluespiknikille lippu.fistä tai Tiketistä (62 euroa + toimituskulut). Tapahtumanumero R-kioskilla on 109683.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti