Tätä sivua on nyt luettu yhteensä

sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Puistobluesille merkittävä eurooppalainen palkinto!

European Blues Awards -festivaali kerää yhteen Euroopan musiikkivaikuttajat bluesin saralta. Festivaaleilla esiintyy 21 bändiä kaikkialta Euroopasta ja tapahtuma kokoaa vuosittain yhteen alan keskeiset eurooppalaiset vaikuttajat.Puistoblues ja sen puheenjohtaja Miikka Porkka palkittiin Blues Behind The Scenes "Promoter" -sarjassa vuoden promoottorina. Palkintopuheessa Pertti Nurmi totesi "Puistobluesin olevan yksi suurimmista eurooppalaisista bluesfestivaaleista ja yksi Suomen merkittävimmistä musiikkitapahtumista. Tapahtumaa on vuosien varrella ollut järjestämässä tuhansia vapaaehtoisia, joiden työtä tällä palkinnolla halutaan arvostaa."  Palkinnon vastaanotti Järvenpään Blues- ja Jazzdiggareiden puheenjohtaja Miikka Porkka. Porkka korosti puheessaan Diggarien olevan tiivis ja yhtenäinen perhe, joka on myös henkilökohtaisesti merkinnyt hänelle todella paljon. Tuleva vuosi on jo 39. kerta kun blues soi Vanhankylänniemessä juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna ja festari on Suomen suurin talkooporukalla järjestettävä musiikkitapahtuma.


Suomen edustaja kilpailussa, Lena & the Slide Brothers sai innostuneen vastaanoton festivaaliyleisöltä. Suomalaisbändi erottui kilpailijoista edukseen monipuolisella ohjelmistollaan ja kuului selvästi kahdenkymmenen bändin joukossa ns. ”uuden bluesin” sanansaattajiin. Kärkikolmikkoon saakka paukut eivät tällä kertaa riittäneet, kun veljeskansamme norjalaiset marssittivat lauteille Eric ”Slim” Zahl & South West Swingersin. Norjalaiset räjäyttivät pankin iloisella ja välittömällä showllaan, jonka kohokohdaksi muodostui kosketinsoittaja Öystein Undemin monumentaalinen soolo-osio, jonka jälkeen seurannut Chuck Berry -cover "C'est la vie" osui sekä yleisön että tuomariston makuhermoon täydellisesti. Toiseksi kilpailussa sijoittui Phil Bee´s Freedom Hollannista ja kolmanneksi WellBad Saksasta. ”Kilpailu oli erittäin korkeatasoinen ja tunnelma oli kahden päivän ajan erinomainen.” toteaa puheenjohtaja Miikka Porkka.

Ensi vuonna festivaali järjestetään Tanskassa. Suomen edustaja ensi vuoden kilpailuun valitaan 30.6.2016 ravintola Blackpoolissa pidettävässä karsintakilpailussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti