Tätä sivua on nyt luettu yhteensä

sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Kuvaajan kuvia: Antti Vuorenmaa

Kuvaajan kuvia on Puistobluesorganisaation hatunnosto festivaalin kuvaajille. Tänäkin vuonna festivaaleja oli kuvaamassa erittäin lahjakkaita kuvaajia. Pyysimme kuvaajia valitsemaan omista kuvistaan jollain tavalla ne parhaat, koskettavimmat tai erikoisimmat otokset ja kertomaan fiiliksistä niiden takaa.

Ina Forsman

Tämä kuva Ina Forsmanista on otettu keskiviikon talkoolaisklubilta Blackpoolista. Keskiviikko oli ensimmäinen kuvauspäivä ja Inan noustessa lavalle olin jo todella poikki. Keikan jälkeen sanoin Happosen Timolle, etten oikein saanut yhtään kuvaa koko keikalta. Ajelin keikalta himaan ja vielä ennen nukkumaanmenoa avasin koneen. Yhtäkkiä tämä kuva tuli vastaan ja tsekkasin, että sehän on aivan kuin Marilyn. Ina sattui juuri oikealla hetkellä katsahtamaan kameraan ja näytti sillä hetkellä ihan nukelta. Ihan kuin joku Barbie. Tästä kuvasta taas muistui mieleen, että kun olet itse ihan piipussa, ei kannata tehdä kovin pitkälle meneviä arvioita.

Saippuakuplakone

Kuva on otettu blueskadulla torstaina. Saimme kuvaajien kanssa toimeksiannon kuvata kaikkea mahdollista blueskadulla. Tämänkaltainen toimeksianto on ainakin aluksi melko vaikea, koska silloin on vaikeaa saada itsensä siihen moodiin, että näkee tilanteita. Ensimmäisenä huomioni kiinnittivät kävelykadulla olevat patsaat, joissa lapset kiipeilivät ja tämän jälkeen eräällä myyjällä ollut saippuakuplakone. Kävelin ohi monesti ja aina kuplakone houkutteli luokseen lapsia. Yritin monta kertaa keskivikkona, mutten onnistunut saamaan kuvaa, johon olisin ollut tyytyväinen. Torstaina sain otoksen, johon olin tyytyväinen. Jotenkin pojan naamasta näkee sen, että tämä päivä tulee jäämään mieleen. Kesän riemu paistaa pojan kasvoilla. Itse ajattelin, että hauska kuplakone voi olla lapsille juurikin se asia, joka festareista jää mieleen. Eikä sinällään suuret muusikkotähdet.

Konstantin Kovalev

Kuva on torstailta European Blues Challenge -kilpailusta Blackpoolista, kuvasa Helge Tallqvist Bandin Konstantin Kovalev. Yritin varsinaisesti saada kuvaa Emilia Ciscosta, kun yhtäkkiä Konstantin (hyvä ystäväni) nosti jalkansa siihen monitorille. Käytössäni oli käsilyhenteinen optiikka, jossa on lyhyt terävyysalue, mutta tällä kertaa onnistuin. Lyhyen terävyysalueen johdosta kuvasta tuli erikoinen, ikään kuin lavasteissa kuvattu. Kuvaan tuli hieno pysähtynyt, elokuvallinen tunnelma. Ehkä elokuvallisin kuva, jonka olen ottanut. Voisi hyvin olla vaikka jonkun Kaurismäen leffan mainoskuva.

Antti Vuorenmaa

Kuva: Uuge Kojola

Varsinainen ammattini on muusikko ja olen erikoistunut countryyn. Olen yksi harvoja suomalaisia countrymusiikin ammattilaisia. Instrumenttini ovat laulu, kitara, pedal steel ja mandoliini.
Olen nyt 46-vuotias. Työskentelin nuorena valokuvaajana, mutta pidin valokuvauksesta 20 vuoden tauon.  Aloitin noin vuosi sitten uudelleen ja teen muusikkouteni ohella jonkun verran taas valokuvaajan töitä - erityisesti muusikkojen, yhtyeiden ja julkisuuden henkilöiden parissa. Viimeisin kaupallinen duunini oli kuun alussa Agentsin levynkannen kuvaaminen Sony Music Finlandille.

Kalusto

Kalusto näissä Sony A7 + Canon FD 85mm F1.2L.
Kuvaan siis käsitarkenteisella erittäin valovoimaisella pikkutelellä. Haastavaa on äärimmäisen lyhyt terävyysalue ja nopeat tilanteet.

Muuta kalustoa Sony 28-70 zoom, Minolta M-Rokkor 40mm f2 vanha pieni Leican valmistama manuaaliobjektiivi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti