Tätä sivua on nyt luettu yhteensä

sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Kuvaajan kuvia: Seppo Lindfors

Kuvaajan kuvia on Puistobluesorganisaation hatunnosto festivaalin kuvaajille. Tänäkin vuonna festivaaleja oli kuvaamassa erittäin lahjakkaita kuvaajia. Pyysimme kuvaajia valitsemaan omista kuvistaan jollain tavalla ne parhaat, koskettavimmat tai erikoisimmat otokset ja kertomaan fiiliksistä niiden takaa.

Viulistin blueskitara

Lauantain pääkonsertissa Kakarabluesien puuha-alueella viulisti-laulaja Ninni Poijärvi oli lapsineen kitarapajalla. Otin kuvan, kun Ninni tuli teltalle maalaamaan lasten rakentamaa kitaraa. Ilmeisestikin lapset hieman oikaisivat rakennusprojektissa ja siksi äiti joutui töihin. Vai olisiko tuon kuitenkin pitänyt olla bluesviulu?

 Vesiseinä

Pääkonserttipäivänä hellettä oli lähes 30 astetta ja vesiseinä oli erittäin suosittu etenkin lasten keskuudessa. Vesiseinän kohdalla jouduin odottelemaan pitkään ennen kuin oikea otos sattui kohdalle. Kuvassa oleva lapsi juoksenteli edestakaisin vesiseinämässä ja seurailin tytön leikkiä sadettimella. Lapsen riemu ja veden heijastus osui kuvassa suht kohdilleen.

 Adam Abrashoff

Pääkonsertissa SIMOn aloittaessa settiään kameran kanssa alkoi tulla pieniä ongelmia. Kamera ilmoitti, ettei objektiivin ja kameran välillä ollut kontaktia, joten muutaman kuvan välein jouduin irroittamaan objektiivin. Ongelmista huolimatta jatkoin kuvaamista muutaman ruudun sarjoissa. Kyttäsin jonkin aikaa bändin rumpalia ja huomatessani valojen pyyhkäisevän, ammuin sarjatulella. Tämä kuva on omista kuvistani festivaalin paras. Toisaalta kaikki SIMOsta ottamani kuvat kuuluvat kärkiryhmään.

 Telttaryhmä

Torstaina kuljeskelin ympäri Vanhankylänniemeä etsimässä kuvauskohteita. Ryhmä naisia ja miehiä oli rakentamassa oluttelttaa. Kuvassa olevasta kaksikosta olin jo ottanut muutamia kuvia, mutta lähelle tullessaan naiset purskahtivat jostain syystä spontaanisti nauramaan. Kuvaan saatiin taltioitua hyvä ja positiivinen talkoolaistunnelma.

 ZZ Topin lapsenlapset

Perjantaina blueskadulla tytöt istahtivat penkille äitinsä kanssa syömään hattaraa. Tytöt eivät onneksi reagoineet kuvaukseen mitenkään. Mieleen tuli, ovatko nämä nyt niitä ZZ Topin lapsenlapsia.

Seppo Lindfors


Seppo Lindfors on toiminut Puistobluesissa erilaisissa talkootehtävissä vuodesta 1981 alkaen. Nykyisin Seppo on pääasiallisesti luontokuvaaja, joka kuvaa kaikkea mielenkiintoista mitä luonnossa sattuu löytämään (ja niitähän löytää, kun paljon kulkee luonnossa). Sepon kuvia voi löytää mm. Järvenpään kameraseuran sivuilta. 

Sepon käyttämä kalusto:

Canon 7D mark 2
Objektiivi: Canon 100-400 mm Mark 2
Canon 100 mm makro
Canon 17-85 mm

Sony Nex7
Objektiivi 18-55 mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti