Tätä sivua on nyt luettu yhteensä

torstai 29. kesäkuuta 2017

2010: Trio Teksasista hurmasi yleisön

Keskikesällä 2010 Järvenpäähän saapui parrakkaita miehiä ja niementäydeltä yleisöä.


Puistobluesblogi on Järvenpään Blues-Jazz Diggareiden oma tiedotuskanava, joka pyrkii jatkamaan esimerkiksi Blazz -lehden perinteitä, tuoden esille festivaalin esiiintyjiä, henkilöitä ja historiaa. Tämä on kolmas osa festivaalin 40-vuotisen historian avainvuosia käsittelevästä blogisarjasta.


Tämän vuoden festariliput Lippu.fi tai Tiketti alk. 68,50 euroa.

Kolmatta kertaa loppuunmyyty

Vuonna 2010 Puistobluesin pääkonsertti myytiin jälleen kerran loppuun. Niemeen vaelsi 15 000 ihmistä jalan, pyörien päällä ja jopa helikopterilla. Yhteistyössä VR:n kanssa toteutettiin myös Bluesjuna, jossa livemusa raikasi raiteilla. Koko Bluesviikko oli säiden puolesta suosiollinen ja Blueskatu veti väkeä puoleensa. Useat Bluesviikon klubit olivat pääkonsertin tavoin loppuunmyytyjä. Kokonaiskävijämäärällä 123 000 Puistoblues nousi Suomen neljänneksi suurimmaksi festivaaliksi.

Niemi oli ääriään myöten täynnä yleisöä.

Lauantain pääkonsertin vuonna 2010 avasi yllätysesiintyjänä lavalle noussut Micke and Lefty featuring Chef, jonka jälkeen oli vuorossa Marjo Leinosen johtama The Balls feat. Rane Raitsikka, Fabulettes, Syrjänen ja Priha. Huipputaidokas kotimainen blues lämmitteli auringon kera yleisön seuraavalle esiintyjälle, joka kulki Puistobluesiin isänsä jalanjäljissä.

The Balls feat. Rane Raitsikka, Fabulettes, Syrjänen ja Priha olivat pääkonsertin ainoa etukäteen ilmoitettu kotimainen esiintyjä. Kuva: Jussi Kirjavainen

Puistoblues todella on ilmiö, joka siirtyy sukupolvelta toiselle. Nyt neljättäkymmenettä kertaa järjestettävää festivaalia tekemässä on jo toisen polven talkoolaisia. Perheystävällisenä tapahtumana Puistoblues kasvattaa uusia bluesinystäviä myös yleisön joukosta. John Lee Hooker Jr:n noustessa lavalle 2010 vilteillä istui taatusti väkeä, joka parikymmentä vuotta aikaisemmin oli taapertanut samoissa maisemissa tutti suussa, John Lee Hooker vanhemman soittaessa Puistobluesin pääkonsertissa.

John Lee Hooker Jr, kuva: Jussi Kirjavainen

John Lee Hooker Jr:n jälkeen yleisö sai tovin nautiskella tyylipuhtaasta bluesista Eddie Cotton & Bandin soljuessa menemään. Yleisöä hellittiin menevämmän musan ohella myös kesäiltaan sointuvilla rauhallisemmilla sävyillä.

Eddie Cotton. Kuva: Jussi Kirjavainen
Vuoden 2010 loppuunmyydyn pääkonsertin huipentuma oli luonnollisesti ZZ Topin esiintyminen. Aurinkoisen päivän iltaan kajahtavat hitit, kuten Jesus Just Left Chicago, Brown Sugar, La Grange ja Gimme All Your Lovin’, saivat helteestä jo ehkä hieman uupuneen yleisön vielä kerran ylös ja vauhtiin.


La Grange, live @ Puistoblues 2010

My Head's In Mississippi oli sanoitettu uudestaan tilanteeseen sopivasti: "I'm shufflin' thru the Texas sand, but my head's in Mississippi.
I'm shufflin' thru the Texas sand, but the blues got me in Finland".


Encorena esitetyn Tushin jälkeen oli hyväntuulisen yleisön mukavaa vaeltaa kohti kotia ja seuraavan Puistobluesin odotusta.
Yleisö viihtyi niemessä erinomaisesti. Kuva: Jussi Kirjavainen

Teksti: Liisa Latva-Pukkila

2 kommenttia:

 1. Liput loppui ZZ Top vuonna ennen kuin Korvatunturilta ehdin paikalle. Onneksi järjestyi soutuvene Tuusulanjärvelle. Sieltä minä joulumuorin kanssa konserttia kuuntelin ja jorasin. Hyvä meininki Etelässä!
  Kovasti ne lapset ja äiditkin kesäpukkia ihmetteli.
  t lomaileva Joulupukki

  VastaaPoista
 2. Päivä oli upea, kuumakin ja yleisö oli tullut alueelle esiintyjien takia, joten fiilis sen mukainen vaelsi minne vaan paikkaa etsien.
  En tiedä miten paljon alue on kärsinyt siitä, että festariyleisö joutuu väkisinkin tallaamaan kasveja itse juhlapaikalta kuin lähiympäristöstäkin, tai miten paljon festareista on ollut haittaa alueen vakituisille asukkaille mutta se rinne oli tarkoitukseensa täydellinen ja takasi varsin hyvät näkymät lavalle.
  T: Viking Queen

  VastaaPoista