Tätä sivua on nyt luettu yhteensä

torstai 29. kesäkuuta 2017

Blueskadun kävijöitä, osa 1"Anna mulle typeriä runoja,aikaa
anna mulle ontuva laupeus.
Anna mulle divareiden pinojen alta
pölyinen, viisas, vanha
surusilmäinen kauneus”

Tuure Kilpeläinen on yksi Jani Öhmanin suosikkiartisteista ja sanat uusimman levyn nimibiisiin löytyvät etsimättä. Janin musiikkimaku on laaja, eniten kiinnostavat blues, rock ja pop. Parikymppinen Jani on ollut blueseissa aiemminkin ja tällä kertaa kadulla kiinnostaa erityisesti levyteltan tarjonta. Mukaan kotiinviemisiksi lähti mm. Totoa ja Madonnaa.

P6281297.JPG
Jani Öhman odottaa Puistobluesissa eniten Kakarabluesia, jossa esiintyjänä tänä vuonna on Herra Heinämäen lato-orkesteri.

Simo-Pekka Sunila, kohta 22v., on ollut blueseissa mukana myös talkoolaisena, kolmena kesänä hän on ollut sunnuntaina Vanhankyläniemessä purkutalkoissa. Miehen lempimusiikkia on Eagles ja Beatles, tällä kertaa levykojusta tarttui mukaan Miles Davisin levy. Jani ja Simo-Pekka ovat tulleet blueseihin yhdessä ohjaajien Osku Kuuselan ja Jussi Virtasen kanssa Pornaisista Kepakodista.

P6281313.JPG
Bluesmenossa mukana vasemmalta ohjaaja Osku Kuusela,Simo-Pekka Sunila, Kepakodin toiminnanjohtaja Jussi Virtanen ja Jani Öhman

Kepakoti on kehitysvammaisille nuorille aikuisille tarkoitettu palvelukoti. Asukkaita kodissa on 21 ja vakituista henkilökuntaa saman verran. Kepakodista vieraillaan paljon erilaisissa tapahtumissa, sekä kaikille avoimissa että erityisesti kehitysvammaisille suunnatuissa. Tapahtumiin osallistuminen vaatii paljon ennakkosuunnittelua ja valmistautumista, esimerkiksi ruokailut ja kulkemiset on mietittävä tarkasti etukäteen. Kun kaikki toimii hyvin, ei esimerkiksi discoilta poikkea juurikaan muiden kaveriporukalla bileisiin lähtevien nuorten illoista; tavataan tuttuja, pidetään hauskaa ja solmitaan uusia suhteita. Puistoblueseihin Kepakodista tullaan tänä vuonna muutamassa ryhmässä. Keskiviikkona Jani ja Simo-Pekka kävivät kadulla työtoiminnan virikeosuuden muodossa, myöhemmin tällä viikolla Blueskatua pääsee mittailemaan myös vähän isompi ryhmä. Lauantaiseen pääkonserttiin toivotaan voivan osallistua mahdollisimman monen asukkaan.

Pääkonserttiin osallistumisen Kepakotilaisille mahdollistaa tänäkin vuonna Caruna.Teksti: Liisa Latva-Pukkila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti