Tätä sivua on nyt luettu yhteensä

keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Kimmo Kokko: 39 pääkonsertin rautakoura

Kimmo Kokko on tuttu monille järvenpääläisille esimerkiksi rautakoura -kilpailujen järjestäjänä, mutta harva tietää miehen olevan yksi niitä harvoja, jotka ovat osallistuneet jokaiseen Puistobluesin pääkonserttiin.

Kimmo Kokko. Kuva: Veio Eronen

Puistobluesblogi tapasi aina hyväntuulisen Kimmon blueskadulla Rautakourateltalta. Kimmo on ollut blueskadulla jo vuodesta 1998 alkaen joka kerta ja on rautakouratoiminnan perustaja. Onpa mies myös kahden kansainvälisen sormivoimaliiton hyväksymä tuomarikin lajin kansainvälisissä kilpailuissa.

Katso Kimmon vihjeet uudelle pääkonserttikävijälle, mitä pitäisi muistaa kun lähtee tänä vuonna diggailemaan Little Steveniä:

Kimmo osallistui ensimmäiseen pääkonserttiin 18-vuotiaana lähinnä sattuman kautta. Sen jälkeen hän on kokenut tärkeäksi osallistua, kun omassa kaupungissa järjestetään tällainen huikea kansainvälinen tapahtuma. "Tämä on huippujuttu omassa kaupungissa! Vielä kun oma musiikkimakukin osuu festareiden esiintyjien kanssa yhteen, mikä olisi parempaa." Kimmo toteaa.

Mieleenpainuvin blueskokemus oli toimiminen John Lee Hookerin henkivartijana kymmenen minuutin ajan vuonna 1991. Kimmo oli talkoolaisena järjestysmiehenä, kun Hooker lähtikin yllättäen backstagelta yleisön joukkoon. Henkilösuojauskokemusta omaavana henkilönä Kimmo osasi toimia yllättävässäkin tilanteessa ja rento tähtiartisti kiitteli asiantuntevasta palvelusta tilanteen jälkeen.

John Lee Hooker backstagella 1991. Kuva: Auvo Lukki.

"Muita mieleenpainuneita artisteja olivat Albert Collins vuonna 1982. Myös ensimmäinen ulkomaalainen artisti Eddie Boyd oli vuonna 1979 kova juttu. Jätkä veteli settinsä silloin traktorin lavalta, joka toimi esiintymislavana" Kimmo muistelee. "Myös nuorena miehenä Chicago Overcoatin keulilla esiintynyt Pepe Ahlqvist veti hienon setin ensimmäisissä blueseissa 1978. Oli hienoa ja harvinaista, kun suomalainen mies lauloi bluesia noin komeasti."

"Alusta alkaen Puistobluesissa on ollut hyvä tunnelma, ei täällä esimerkiksi mitään järjestyshäiriöitä ole ollut oikeastaan koskaan. Aina on ollut mukavan rauhallista." Kimmo pohdiskelee. "Talkoolaishenki on ollut tosi hyvä koko 40 vuoden ajan. Hienoa nähdä vuosittain tuttuja kadulla ja niemessä." Kimmo päättää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti