Tätä sivua on nyt luettu yhteensä

lauantai 25. kesäkuuta 2016

Haastattelussa J.D. Simo!

"Tulemme rehellisesti antamaan kaikkemme lavalla. Sen enempää ei kukaan voi luvata."

Puistobluesblogi tavoitti pääesiintyjäksi vahvistetun SIMOn laulaja-kitaristin J.D. Simon kotonaan Nashvillessä.  Mies oli juuri edellisiltana palannut laajalta jenkkirundilta ja on lähdössä Italiaan muutaman päivän päästä ennen saapumistaan Järvenpäähän. Tiukassa kiertueaikataulussa muutaman päivän lepo kotona on ylellisyyttä. Kuitenkin tapa, jolla Simo hoitaa PR-velvollisuutensa on ihailtava. Vastaukset tulevat tarkasti ja harkitusti,  Haastattelussa muodostuu kuva määrätietoisesta ja kovaa työtä tekevästä ammattilaisesta.Ensimmäisenä onnittelin valinnasta pääkonsertin pääesiintyjäksi. Miltä tuntuu nousta samalla lavalle mm. legendaarisen Sonny Landrethin kanssa?
"Olen erittäin innoissani mahdollisuudesta päästä festivalin pääesiintyjäksi, se on minulle ja bändille suunnattoman iso kunnia. Sonny Landreth on jumala, yksi tämän planeetan parhaista muusikoista ja on kunnia esiintyä samalla lavalla hänen kanssaan. Suomalaisille musadiggareille voin luvata, että tulemme antamaan rehellisesti kaikkemme lavalla. Sen enempää ei voi kukaan luvata." Simo linjaa.Viime syksynä Euroopan rundilla nuorelle artistille kävi melko painajaismainen sattumus. "Kesken Pariisin keikan astuin jotenkin kummallisesti, kaaduin ja polveni meni sijoiltaan. Tuska oli sanoinkuvaamattoman kova. Minut noudettiin paareilla lavalta ja heräsin varsinaisesti vasta sairaalassa. Tilanne oli melko pelottava, koska rundi oli kesken ja olimme vieraassa kaupungissa. Pariisilainen sairaala ja oma kiertueryhmäni hoiti homman hienosti ja vein loppurundin 14 keikkaa läpi tuolissa istuen. Nyt jalka on jo täydessä kunnossa, eikä haittaa soittamista tai esiintymistä."

Keikkoja Simo ei käsikirjoita etukäteen, vaan uskoo musiikin ohjaavan eteenpäin. "En koskaan kirjoita biisilistaa. Sovimme mahdollisesti muutaman ensimmäisen biisin bändin kanssa, mutta tämän jälkeen annamme musiikin ja fiiliksen viedä mennessään. Yleisön reaktioista pystyy nopeasti päättelemään millainen biisi tarvitaan seuraavaksi. Haluamme meiningin keikoilla olevan vapaa, bändin olevan joka solullaan läsnä ja elävän hetkessä. Mitä tietoisempi olet itsestäsi, sitä enemmän myös moderoit itseäsi. Annan musiikin vain virrata ulos ja pyrin itse mahdollisimman vähän ohjailemaan sitä."Alkuvuoden aikana bändi on tehnyt laulaja-kitaristin arvion mukaan noin sata keikkaa.  Simo kirjoittaa uutta materiaalia koko ajan kiertueella ollessaan ja uusi levy on suunnitteilla ensi vuoden alkuun. "Uuden musiikin kirjoittaminen ja soittaminen on minulle tapa paeta kiertue-elämän tylsyyttä ja samankaltaisuutta. Kirjoitan uusia biisejä mm. soundchekissä ja hotellissa.Juuri tällä hetkellä koko ryhmä elää erittäin luovaa vaihetta ja uuden materiaalin soittaminen on juuri nyt todella palkitsevaa. Uusi materiaali on  "Let Love Show the Way" levyyn verrattuna biisivetoisempaa, jolloin kappale itse näyttää suunnan, johon sitä lähdetään viemään. Levyllä tultaneen kuulemaan bluesin lisäksi myös vaikutteita mm hard rockista ja jopa folkista. Uusia biisejä tullaan kuulemaan myös Vanhankylänniemessä."Simo on keikkaillut ammattimaisesti jo 20 vuoden ajan, aloittaen keikkailun 10-vuotiaana. Ensimmäiset noin 10 vuotta rivimiehenä eri orkestereissa, jonka jälkeen sooloura ja omaa nimeä kantava bändi on pitänyt keikkabussin tien päällä. Mikä keikka tuhansista on jäänyt parhaiten mieleen? "Noin puolitoista vuotta sitten pääsin ensimmäistä kertaa soittamaan Nashvillen Ryman auditoriumiin." Ryman auditorium on rakennettu jo vuonna 1892 ja se on yksi Nashvillen nähtävyyksistä, toimien mm. Grand Ole Opryn kotina 1943-1974. "Olin klubeilla soittaessani kulkenut rakennuksen ohi päivittäin, joten ensimmäinen keikka siellä oli unelmien täyttymys. Olimme keikalla vaikeassa paikassa illan avaavana bändinä, joten keikan jälkeen yleisön antaessa seisovat suosionosoitukset koin todella onnistuneemme. Koko ilta oli unohtumaton elämys."

Katsojavideo Ryman auditoriumista, "With a little help from my friends".

Lopuksi kysyin vielä bändin uratavoitteista. SIMOsta on ennustettu tulevan "The next big thing", miltä se bändiliiderin korvaan kuullostaa. "Olemme tehneet rajusti töitä menestyksen eteen. En kanna paineita esimerkiksi siten, että minun on myytävä joku tietty määrä levyjä. Olennaista on, että bändin oma juttu ja oma tyyli kehittyy edelleen. Juuri nyt tuntuu etenkin, että biisinkirjoittamisessa olemme ottamassa askelta eteenpäin. Jos koen bändin kehittyvän edelleen näillä osa-alueilla, silloin olen tyytyväinen. "

Bändi tulee nyt ensimmäistä kertaa Suomeen. Vähäisenä vapaa-aikanaan mm. vaeltamista ja ruuanlaittoa harrastava Simo odottaakin vierailua innolla. "Olen ensimmäistä kertaa Suomessa, ensimmäistä kertaa Puistoblueseilla, odotan keikkaa sekä vierailua maassanne suurella innolla. Olen kuullut vain hyviä asioita Suomesta ja suomalaisesta luonnosta, joten odotan pääseväni tutustumaan myös siihen vierailullani."

Simo esiintyy Puistobluesin pääkonsertin pääesiintyjänä Vanhankylänniemessä 2.7.2016. Muut pääkonsertin artistit ja aikataulut löydät osoitteesta puistoblues.fiFAKTAT:

J.D. Simo
Syntynyt vuonna 1985 Chicagossa
Asuu Nashvillessä, naimisissa
Harrastukset: lukeminen, ruuanlaitto, luonto, vaeltaminen
Aloitti ammattimaisen soittamisen jo 10-vuotiaana
Ensimmäinen soololevy vuonna 2000
SIMOn ensimmäinen levy vuonna 2011
Viimeisin levy "Let Love Show The Way vuonna 2016
Kitaristiesikuvat: Michael Bloomfield
Parasta juuri nyt: Alabama Shakes, Kathleen Edwards, Monophonics, Sturgill Simpson
Lue Rolling Stone -lehden juttu SIMOsta: Young Guns
Lue blues finlandin juttu SIMOsta: Puistobluesiin ja ihan SIMOna

Liput Vanhankylänniemen pääkonserttiin alk. 62 euroa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti