Tätä sivua on nyt luettu yhteensä

keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Hämpton Dixieband törähtää Niemessä!

Reipasta, iloista ja yllätyksellistä

Puistobluesin pääkonsertissa nähdään tänä vuonna odotettu vieras, kun jo viime vuonna blueskadulla ihastuttanut Hämpton Dixieband tulee riemastuttamaan festarikansaa Vanhankylänniemeen. Hämpton Dixieband on lähtöisin Hämeenlinnasta, mutta musiikillisesti sen juuret ovat syvällä New Orleansin jazzissa ja bluesissa.



Puistobluesblogi soitti Hämptoneiden banjotaiteilija Petri Keinoselle, joka kertoili siitä, mitä bändille kuuluu. Kaikki lähti Keinosen mukaan aikanaan liikkeelle sousafonista. Sousafoni ei liene tuttu ihan kaikille musiikin ystäville, mutta kyseessä on siis tuo yllä näkyvässä videossa esiintyvä tuuban näköinen soitin. Suomessa soitinta kutsutaankin yleisesti marssituubaksi. Yleensä bändi esiintyy triona, jossa kaikki musiikki tulee akustisesti. Laulujen äänentoistossa on apuna megafoni, mutta muuta vahvistusta ei tarvita. Tämä mahdollistaa musiikin tuomisen sananmukaisesti yleisön keskelle. Hämptonien iloinen kulkue tullaankin varmasti näkemään niemessä myös yllättävissä paikoissa.



Musiikillisesti Hämptonit ammentavat äärimmäisen rikkaasta New Orleansin musiikkiperinteestä. Keinästä ovat inspiroineet etenkin kaupungissa kulkeneet hautajaiskulkueet, jotka ovat ensin saattaneet vainajan haudan lepoon surumarsseilla, mutta kun arkku on saatu peiteltyä maan poveen, on bändi vaihtanut bilevaihteen päälle. Keinänen ei vielä luvannut arkkua tai hautajaiskulkuetta Vanhankylänniemeen, mutta hyvät bileet on varmasti luvassa. Vaikka dixiebandejä Suomessa onkin ollut jo noin sadan vuoden ajan, Hämptonit ovat omassakin genressään melko ainutlaatuinen. Sousafonin, banjon ja muiden puhaltimien yhdistelmä ja triokokoonpano tekevät bändistä melkoisen kuriositeetin.



Settilistaa ei Keinäsen mukaan tehdä keikoille. Bändi sopii etukäteen mahdollisesti ensimmäisen biisin ja sen jälkeen kunnioitetaan taidokkaan improvisoinnin perinteitä ja annetaan musiikin viedä. Vanhankylänniemeen kannattaakin saapua ajoissa, koska Hämptonit aloittavat soiton jo heti porttien avauduttua klo 10:30 ja soittavat settien tauoilla. Odotukset ovat banjotaiteilijalla samat kuin muiltakin bändin keikoilta; Rentoa menoa, hyväntuulisia ihmisiä ja groovaavaa musaa.


Hämpton Dixie Band on:
Jussi Harju - sousafoni
Petri Keinonen - banjo, laulu, perkussiot
Jussi Keinonen -trumpetti ja puhallinsoittimet
Puistobluesin pääkonsertti järjestetään 39. kertaa Vanhankylänniemessä 2.7.2016. Pääkonsertissa esiintyy bluesrock-komeetta SIMO, maailman paras slidekitaristi Sonny Landreth, sweet little rock´n roller Nikki Hill, suomalaisten tarinoiden kertoja J. Karjalainen, Pepe Ahlqvist H.A.R.P ja luonnollisesti Hämpton Dixie Band. Kakarabluesien pääesiintyjänä legendaarinen Gommi & Pommi, Lisätietoja puistobluesin kotivisuilta tai facebookista.

LIPUT alkaen 62 euroa:
Osta lippuja Puistobluesin toimistolta
Liput Tiketistä
Liput Lippu.fi
Puistoblues kotisivut
Puistoblues facebookissa
Puistoblues instagramissa

Teksti: Jaakko Latva-Pukkila



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti