Tätä sivua on nyt luettu yhteensä

torstai 30. kesäkuuta 2016

J.Karjalainen, satojen hittien mies, osa 3

Puistobluesblogi julkaisee blogisarjan J.Karjalaisesta pääkonserttia edeltävällä viikolla. Sarjan kolmas osa keskittyy Jiin uran tuoreimpiin käänteisiin. Teksti Janne Virtanen.

SÄHKÖSAUNAN JÄLKEISIÄ LÖYLYJÄVuonna 2013 J. Karjalainen yllätti jälleen. Uusi levy Et ole yksin oli amerikansuomalaisen juurimusiikin jälkeen paluu omille juurille. Ja se kolahti myös kansaan. Albumi myi viikossa platinaa. Radiosoittoa saivat varsinkin kappaleet ”Mennyt mies”, ”Sydänlupaus” sekä ”Meripihkahuone”. Nämä kappaleet päätyivät myös videotallenteiksi. Kunniaa niitti myös levyn kakkosraita ”Riisinjyvä”, joka oli ehdolla Lause-Finlandian saajaksi. Et ole yksin huomioitiin myös Emma-gaalassa: Se palkittiin sekä vuoden albumina että rock-albumina. ”Mennyt mies” puolestaan paistatteli vuoden biisinä.Levyä seurannut kiertue oli myös menestys. Ja kun kiertue saapui Ruisrockiin, ehdotti rumpali Janne Haavisto räppäri Palefacelle yhteistyötä. Näin syntyi vuonna 2014 Nyt kolisee. Levy koostuu eri rap-artistien versioista Karjalaisen biiseistä. Seremoniamestarina ja tehtävänantajana toimi itseoikeutetusti Paleface. Ja kuinka ollakaan, ampaisi levy myyntilistojen kärkeen.


Seuraavana vuonna ilmestyi Sinulle Sofia. Albumista kirjoitti osuvasti J.Karjalaisen kotisivuilla Arttu Tolonen:
 ” Sinulle, Sofia syntyi risteyksessä. Ei ensimmäisessä eikä viimeisessä. Ei ehkä aivan yhtä ilmeisessä sellaisessa kuin J.Karjalaisen edellinen, paluumuuttajana tehty levy Mennyt mies, mutta risteyksessä kuitenkin. Ilmeinen ratkaisu tilanteessa, jossa edellinen levy on ollut hitti, on jatkaa mahdollisimman pitkälle samoilla säädöillä.
Odotuksia oli.
Lehtijutussa ajalta ennen kuin uuden levyn teko oli edes alkanut jo spekuloitiin millaisen hahmon kautta J.Karjalainen tekisin seuraavan levyn – kuka olisi uusi Markku?
Uutta Markkua ei syntynyt, vaan Syntyi sarja lauluja, jotka kertovat tarinoita Karjalaisen elämästä – J:n vai Jukan?”
Eipä tuohon ole lisättävää.Vuonna 1983 nukkui nuori J. Karjalainen Puistobluesin lavan alla. Sieltä oli hyvä heräillä lauteille mustat lasit silmillä. Vuonna 2007 Lännen-Jukka otti yleisönsä juurevalla hillybillyllään.
Ja vuonna 2016 kello 13.45: Hyvät naiset ja herrat. Tätä hetkeä moni on odottanut. Toivottakaa tervetulleeksi JIIIIII Karjalainen!

Teksti: Janne Virtanen

J. Karjalainen esiintyy 2.7.2016 Puistoblueseilla! Liput Vanhankylänniemen pääkonserttiin alk. 62 euroa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti